Cancerul gastric forum

Spitalul FundeniO tumora gastrica de dimensiunea de 6,6mm , este operata prin o gastrectomie totala sau partiala.

Nu numai marimea tumorii indica o gastrectomie totala sau partiala

Daca se scoate tumora, nu se raspundesc celulele canceroase in sange? Multumesc

Tesutul canceros este hranit cu sange, deci celuele canceroase sunt in contact cu sangele tot timpul si chiar trec in sange , deci biopsia sau operatia nu modifica acest lucru.

Cum se poate sti cum va evolua un anumit caz cu cancer gastric?

Orice boala, indiferent de pacient, poate merge bine, stationar sau rau; boala poate merge de la inceput bine sau de la inceput rau, iar pe parcurs sa isi schimbe evolutia. Pentru cancer aceasta situatie este frecvent intalnita, in alte boli fiind mai rara.

Pe baza caracteristicilor tumorii a organismului afectat si a experientei medicului, se poate estima aproximativ evolutia unui anumit caz.
Sunt sute de factori care pot da aceasta evolutie imprevizibila, care ii face pe doctori sa nu poate spuna decat probabilistic ce se va intampla cu un caz medical, cum va evolua. De aceea, in foaia de observatie meidcala se trece evolutia zilnic, iar in cazurile grave mult mai des.
Din aceste motive, deseori pot interveni situatii neprevazute, si nu se poate sti de ce, cand si ce se va intampla in continuare cu evolutia unui pacient. Tot datorita interventiei neprevazutului, este nevoie de control medical chiar dupa externare sau aparenta “vindecare” a bolii (care poate fi doar o ameliorare).

Scoaterea lichidului de ascita la un cancer gastric cu carcinomatoza peritoneala imbunatateste sau inrautateste calitatea vietii?

Daca persoana abia respira din cauza lichidului, si nu are pofta de mancare si nu urineaza, scoaterea lichidului poate fi benefica.

Daca ai cancer gastric si nu se poate opera, ce se mai poate face?

Metodele de tratamentul cancerului gastric se poate face cu citostatice, radioterapie sau chirurgical, deci in cazul incare operatia nu se poate face se poate aplica alta metoda de tratament.

 O persoana gravida poate avea cancer la stomac?

Este posibil acest lucru.

Cum evolueaza in cateva luni un cancer gastric?

Depinde de cat de mare este tumora la data diagnosticului, de tipul celulelor canceroase, de starea imunitatii persoanei respective, etc. Am avut cazuri in care evoutia a fost lenta, si altele la care evolutia a fost atat de rapida incat nu s-a mai putut face operatia.

Dupa o operatie de cancer gastric la stomac.. subtotal sunt  sanse de supravietuire?

Orice operatie sau tratament medical se face doar atunci cand pacientul are sanse de supravietuire iar boala se poate ameliora teoretic

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s